Parcours

Het parcours bestaat uit een loop- en een fietsgedeelte.

Let op: het loopparcours is in 2022 aangepast!

Kijk onderaan voor de video van het fietsparcours.

 

Op het gehele fietsparcours is een afvalverbod geldig. Er mogen dus geen sportvoedingsverpakkingen e.d. worden weggegooid tijdens het fietsgedeelte.
Op het loopparcours zijn er afvalzones vanaf de waterposten tot 75 meter daarna. Binnen deze zones mogen bekers, sponsen en sportvoedingsverpakkingen worden weggegooid.

Volwassen Parcours

  • Het loopparcours start op het Dorsetplein, gaat via de Bekenhorst en tunnel naar de Stroom Esch (blauw), vervolgens langs de wisselzone en rond de vijver weer terug over de Bekenhorst naar het Dorsetplein, bij het plein linksaf de Marktstraat in en achter het Dijkhuis en langs de vijvers weer naar de tunnel (paars). Deze ronde wordt 2,5 keer gelopen tot aan de wisselzone. Deze afstand is 6,8 km
  • Het fietsparcours gaat richting Weerselo, gaat bij ’t Anker linksaf over oa Remmertweg en Luchtersweg en gaat via Hertme terug naar Borne. Dit parcours wordt 2 keer afgelegd (rood – 30 km). Aan het eind van de ronde bevindt zich de strafbox, voor overtreders van het stayer-reglement.
  • De tweede keer wordt het loopparcours vanaf de wisselzone 1,5 keer afgelegd tot aan de finish op het Dorsetplein (paars – 4,8 km)

Het parcours kunt u zien op onderstaande kaarten.

 

 

Jeugdparcours

In 2023 is er één jeugdparcours voor zowel de oudere als de jongere jeugd. Beide categorieën starten tegelijk, maar hebben wel hun eigen wedstrijduitslag.

Het jeugdparcours gaat grotendeels over het volwassenparcours, maar is een ingekorte versie:

  • Eerste loopdeel: vanaf de start op de Bekenhorst wordt er direct via de tunnel naar de wisselzone gelopen (blauw – 0,8 km).
  • Het fietsparcours is één kleine ronde, die start over het volwassenparcours, maar al voor het Molenven afsnijdt naar Hertme over de Zandbongenweg en Hertmerweg en daar het laatste deel van het volwassenparcours weer oppakt. (rood – 6,7 km)
  • Het tweede loopdeel gaat over het volwassenparcours door de Stroomesch, rond de vijver en via de Bekenhorst naar de finish (paars – 1,9 km)

 

 

Wisselzone (Parc Fermé)

 

Strafbox

De strafbox ligt aan het fietsparcours, tegen het einde van elke ronde.

We zijn op zoek naar een nieuwe

Hoofdsponsor

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!

 

Starttijden

 
 
Komende editie:
24 augustus 2024
 
Starttijden:
beide jeugdwedstrijden: 14.55
 
Volwassenen:
singles mannen: 15:00 (NK/AGK)
Singles vrouwen: 15:03 (NK/AGK)
duo’s: 16:00 
 
Contact::
 
De inschrijving start 21 april 2024

Inschrijven en Deelnemers

Volg ons ook op

Onze sponsoren