Afhalen startnummers

 

Atleten kunnen hun deelnemers tas op vertoon van hun ‘geprinte’ startkaart ophalen in de nieuwe locatie, de gymzaal naast het Parc Fermé aan de Dorsvloer 27. Individuele deelnemers worden verwacht tussen 13.30 en 14.00 uur en de teams tussen 14.00 uur en 14.30 uur. De deelnemers tas bevat oa, het startnummer, 8 speldjes voor het bevestigen van je startnummer, sticker voor op de fiets en de huurchip.
NB Vergeet dus niet uw startkaart mee te nemen!

 

Afstanden

 

De afstanden zijn 6,8 km lopen, 30 km fietsen en 4,9 km lopen. Er kan zowel individueel als per team (één loper en één fietser) worden deelgenomen.

Bij de kids RunBikeRun is er één afstand: 0,8 km lopen, 6,7 km fietsen en 1,9 km lopen. Er zijn wel 2 categorieën: jonge jeugd en oudere jeugd.

 

Categorieën

 

Individueel: Heren, Dames (geboortejaar 2008 of eerder)

Teams: heren, dames, gemengd, bedrijvencompetitie.

Kids RunBikeRun – oudere jeugd: geboortejaar 2009-2012: jongens en meisjes.

Kids RunBikeRun – jonge jeugd: geboortejaar 2013-2016: jongens en meisjes

Borns klassement voor de individuele deelnemers: Heren, Dames

 

Eigen risico en verantwoording

 

Iedere deelnemer doet mee aan de Run Bike Run Borne op eigen risico en verantwoording. De organisatie aanvaardt ten opzichte van de deelnemers geen enkele aansprakelijkheid, van welke aard dan ook. Verzekering is een zaak van de deelnemers zelf. Bij onverhoopte afgelasting vindt geen restitutie plaats.

 

Finish

 

Er wordt gefinisht op het Dorsetplein in het centrum van Borne.

 

Inleveren/ophalen fiets

 

Na het afhalen van startnummer en fietssticker kunnen fiets en eventueel schoenen, helm, etc. tussen 13:30 en 14.45 uur in het parc fermé worden ingeleverd. De uiterste tijd van 14:45 uur geldt voor zowel individuele deelnemers als voor teams.

Na afloop kan de fiets worden opgehaald bij het parc fermé tegen inlevering van het startnummer. Het parc fermé wordt tot 19.00 uur bewaakt door onze medewerkers.

 

Inlichtingen

 

Voor inlichtingen kunt u terecht bij het wedstrijdsecretariaat Anita Vetketel via ons contactformulier . U kunt ook gebruik maken van de contact-button op deze website.

 

Inschrijfgeld

 

Het inschrijfgeld bedraagt voor volwassenen individueel € 28,50, voor teams € 45,00, voor bedrijventeam € 60,00 en voor beide jeugdwedstrijden €5,50. Dit is in alle gevallen inclusief de huur voor de MyLaps ProChip (€3,50) en een NTB daglicentie (€ 5,25 voor volwassenen, € 0,75 voor de jeugdwedstrijd). Voor teams is slechts één chip nodig. Je kunt geen gebruik meer maken van de MyLaps ChampionChip!

Heeft u een NTB wedstrijdlicentie dan dit graag aangeven bij de inschrijving. Deze kosten worden dan niet in rekening gebracht.

 

Inschrijving

 

De inschrijving voor de 32ste Run Bike Run Borne opent op 21 april 2024 0:00 uur en sluit op 16 augustus (eind van de dag), of eerder wanneer de deelnemerslimieten zijn bereikt. Zie het ‘Inschrijfreglement’ voor overige informatie.

 

Kleedruimtes

 

De kleedruimtes bevinden zich in de gymzaal naast het Parc Fermé aan de Dorsvloer 27. Er is hier tevens douchegelegenheid. De zaal is geopend van 13.00 – 19.00 uur.

 

Limiet aantal deelnemers

 

De deelname limiet is voor zowel de individuele deelnemers als voor de teams op 200 gesteld. Voor de jeugd is er een limiet van 50 deelnemers. Let op: er is geen na-inschrijving.

 

Medische begeleiding

 

Er is EHBO aanwezig bij de start en finish, bij het parc fermé en op twee plaatsen langs het fietsparcours (bij het Jachtlust en bij ’t Anker).

 

NTB

 

De Run Bike Run Borne is een officieel NTB evenement.

 

Parcours

 

Zie het loopparcours en fietsparcours.

Op het gehele fietsparcours is een afvalverbod geldig. Er mogen dus geen sportvoedingsverpakkingen e.d. worden weggegooid tijdens het fietsgedeelte.
Op het loopparcours zijn er afvalzones vanaf de waterposten tot 75 meter daarna. Binnen deze zones mogen bekers, sponsen en sportvoedingsverpakkingen worden weggegooid.

 

Parcoursrecord

 

Door de vele wijzigingen aan het parcours is een beloning voor het parcours record vanaf 2023 vervallen.

 

Parkeren

 

U kunt uw auto parkeren op de bedrijfsparkeerplaatsen aan de Oostermaat. Vanaf hier is het ca. 500 meter lopen naar kleedruimte en Parc Fermé. U kunt ook parkeren bij het NS station van Borne. In het dorp zelf is slechts beperkt parkeergelegenheid. Vanaf het station is het ca. 1500 meter lopen naar de start/finish locatie en ca 2000 meter naar het Parc Fermé / kleedruimte / afhalen startnummers.

 

Prijsuitreiking

 

De prijsuitreiking vindt plaats op het Dorsetplein. De prijsuitreiking zal bij de individuelen per categorie zo snel mogelijk na het finishen van de nummer drie uit die categorie plaatsvinden. Zie bij ‘Prijzenschema’ voor de geschatte tijden.

 

Prijzenschema

 

Er zijn bij de individuele, de team- als de jeugdwedstrijd prijzen voor de winnaars in elke categorie.

Bij de individuele categorieën zijn er tevens prijzen voor de nummers 2 en 3.

In 2024 zijn er, in verband de organisatie met het NK/AGK standaard duathlon, bovendien medailles voor elke leeftijdscategorieën van 5 jaar, voor zowel heren als dames: de zgn ‘AgeGroupKampioenschappen’. 

Zie hieronder het volledige prijzenschema.

 

Privacy beleid

 

In het kader van de wet AVG heeft de stichting Run Bike Run Borne een privacy beleid opgesteld. De kunt u vinden via deze link.

 

Start

 

De start is op het Dorsetplein in het centrum van Borne.

 

Startnummers

 

U kunt uw startnummers en overige informatie op vertoon van uw startbewijs afhalen op 26 augustus 2023 vanaf 13.00 uur in de gymzaal naast het Parc Fermé aan de Dorsvloer 27.
Individuele deelnemers dienen het startnummer zowel op hun borst als op hun rug te bevestigen. Voor deelnemers van de teams geldt: de loper draagt het nummer op de borst, de fietser draagt het nummer op de rug.

 

Starttijden

 

Individuele wedstrijd: heren 15:00; dames 15:03

De teams om 16.00 uur.

De jeugdwedstrijd start om 14:55 (dus vlak voor de start van de individuele deelnemers)

 

Stayeren en oordopjes

 

Stayeren en oordopjes zijn niet toegestaan.

 

Tijdregistratie

 

De tijdregistratie vindt vanaf 2023 plaats met behulp van de MyLaps ProChip, die tijdens de Run Bike Run wordt bevestigd aan een band om uw enkel. De huurprijs van de chip (€3,50) is bij de prijs inbegrepen. Omdat we nu gebruik maken van de ProChip kun je, in tegenstelling tot andere jaren, geen gebruik maken van je eigen ChampionChip.

U ontvangt uw huurchip in uw deelnemers tas, evenals een enkelbandje (voorzien van klittenband) waarmee u de chip om uw enkel kunt bevestigen. De chip dient tijdens de gehele wedstrijd aan de enkel bevestigd te zijn. Het is verboden de chip in de hand te houden. Bij de teams vindt de wissel plaats door het overhandigen van de chip aan uw teamgenoot, die vervolgens de chip om zijn enkel bevestigt. Let er op dat de chip goed is bevestigd, want zonder chip vindt er geen tijdregistratie plaats.

De huurchip levert u direct achter de finish weer in.

 

Training

 

Evenals vorig jaar is het mogelijk deel te nemen aan de specifieke (gratis) RBR training die door TV TRIOS worden georganiseerd. Het vertrek is bij de Dorsmolen in de wijk Stroom Esch te Borne. Deelname is voor eigen risico. Bij deelname aan de fietstraining is het dragen van een goedgekeurde harde schaalhelm vereist!

De fietstrainingen vinden om 19:00 plaats op:
maandag 5 augustus 2024
maandag 12 augustus 2024
maandag 19 augustus 2024

De looptrainingen vinden om 19:15 plaats op:
dinsdag 6 augustus 2024
dinsdag 13 augustus 2024 – ook: wisseltraining
dinsdag 20 augustus 2024 – ook: wisseltraining

 

Uitslag

 

De (voorlopige) uitslag staat binnen enkele uren na de wedstrijd op www.rbrborne.nl.

 

Verzorging

 

Naast de gebruikelijke waterposten verzorgd door onze vrijwilligers op het parcours, verzorgt www.SportvoedingWebshop.com water en Iso Drink sportdrank bij start/finish en in het parc fermé. 

Bij de finish is naast fruit ook een hersteldrank van SportvoedingWebshop.com voor alle sporters verkrijgbaar. Wens je goed voorbereid te staan en wil je meer weten, bekijk dan deze video met tips en adviezen voor runners:  http://www.sportvoedingwebshop.com/sportvoeding-voor-halve-marathon-hardlopers-p-p-3488.html

 

Wedstrijdreglement

 

Zie wedstrijdreglement.

 

Wedstrijdsecretariaat

 

Voor inlichtingen kunt u terecht bij wedstrijdsecretariaat Anita Vetketel op runbikerunborne@gmail.com.

 

Wijziging inschrijving

 

Wijzigingen in de inschrijving (zoals naam en adres) of annulering kunt u tot uiterlijk 11 augustus zelf doorvoeren op inschrijven.nl. Na 12 augustus kan er niet meer worden gewijzigd of geannuleerd en zal het inschrijfgeld automatisch worden afgeboekt. Er kan geen restitutie plaatsvinden.

 

Wisselprocedure

 

De wissel tussen lopen en fietsen vindt plaats in het parc fermé. Voor teams geldt dat de fietser in het parc ferme op de loper staat te wachten. Er wordt gewisseld d.m.v. het overdragen van de chip. De fietser haalt zijn fiets op en verlaat lopend het parc fermé aan de andere zijde. Buiten het parc fermé mag pas worden opgestapt.
Na het fietsen stapt de fietser buiten het parc fermé af en loopt het parc fermé in. Hij zet zijn fiets weg en loopt naar de wisselplaats. Na de wissel (het overdragen van de chip) verlaat de loper het parc fermé. Let op dat de chip aan de enkel wordt bevestigd!

 

Wisselzone (Parc fermé)

 

De Wisselzone bevindt zich op de Wanne in de Wijk Stroom Esch [zie plattegrond looparcours]. De route naar de wisselzone (parc fermé) wordt aangegeven door middel van pijlen.

De fiets en eventueel schoenen, helm, etc. dient u uiterlijk 14.45 uur in het parc fermé te hebben ingeleverd. Dit geldt voor zowel individuele deelnemers als voor teams. Na afloop kan de fiets worden opgehaald bij het parc fermé tegen inlevering van het startnummer. Het parc fermé wordt tot 18:30 uur bewaakt door onze medewerkers.

We zijn op zoek naar een nieuwe

Hoofdsponsor

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!

 

Starttijden

 
 
Komende editie:
24 augustus 2024
 
Starttijden:
beide jeugdwedstrijden: 14.55
 
Volwassenen:
singles mannen: 15:00 (NK/AGK)
Singles vrouwen: 15:03 (NK/AGK)
duo’s: 16:00 
 
Contact::
 
De inschrijving start 21 april 2024

Inschrijven en Deelnemers

Volg ons ook op

Onze sponsoren