Afhalen startnummers

 

Atleten kunnen hun deelnemers tas op vertoon van hun ‘geprinte’ startkaart ophalen in de nieuwe locatie, de gymzaal naast het Parc Fermé aan de Dorsvloer 27. Individuele deelnemers worden verwacht tussen 14.30 en 15.00 uur en de teams tussen 15.00 uur en 15.30 uur. De deelnemers tas bevat oa, het startnummer, 8 speldjes voor het bevestigen van je startnummer, sticker voor op de fiets en de huurchip voor diegene die geen gebruik maken van eigen chip.
NB Vergeet dus niet uw startkaart mee te nemen!

 

Afstanden

 

De afstanden zijn 6,8 km lopen, 30 km fietsen en 4,9 km lopen. Er kan zowel individueel als per team (één loper en één fietser) worden deelgenomen.

Bij de Rabo Kids RunBikeRun zijn er alleen een individuele wedstrijden: voor jeugd met geboortejaar 2005 t/m 2010 zijn de afstanden 2,0 km lopen, 12 km fietsen en 1,9 km lopen. Voor jeugd met geboortejaar 2009 t/m 2014 zijn de afstanden 0,8 km lopen, 6,7 km fietsen en 1,0 km lopen. Deelnemers geboren in 2009 of 2010 mogen dus zelf kiezen aan welke wedstrijd ze mee doen.

 

Categorieën

 

Individueel: Heren, Heren 40+, Dames

Teams: heren, dames, gemengd, bedrijvencompetitie.

Rabo Kids RunBikeRun, lange jeugdwedstrijd, geboortejaar 2005-2010: jongens en meisjes.

Rabo Kids RunBikeRun, korte jeugdwedstrijd, geboortejaar 2009-2014: jongens en meisjes

Borns klassement voor de individuele deelnemers: Heren, Dames

 

Eigen risico en verantwoording

 

Iedere deelnemer doet mee aan de Run Bike Run Borne op eigen risico en verantwoording. De organisatie aanvaardt ten opzichte van de deelnemers geen enkele aansprakelijkheid, van welke aard dan ook. Verzekering is een zaak van de deelnemers zelf. Bij onverhoopte afgelasting vindt geen restitutie plaats.

 

Finish

 

Er wordt gefinisht op het Dorsetplein.

 

Inleveren/ophalen fiets

 

Na het afhalen van startnummer en fietssticker kunnen fiets en eventueel schoenen, helm, etc. tussen 14:30 en 15.45 uur in het parc fermé worden ingeleverd. De uiterste tijd van 15:45 uur geldt voor zowel individuele deelnemers als voor teams.

Na afloop kan de fiets worden opgehaald bij het parc fermé tegen inlevering van het startnummer. Het parc fermé wordt tot 20.00 uur bewaakt door onze medewerkers.

 

Inlichtingen

 

Voor inlichtingen kunt u terecht bij het wedstrijdsecretariaat Anita Vetketel via ons contactformulier . U kunt ook gebruik maken van de contact-button op deze website.

 

Inschrijfgeld

 

Het inschrijfgeld bedraagt voor volwassenen individueel € 22,50, voor teams € 37,50, voor lange jeugdwedstrijd €7,50 en voor korte jeugdwedstrijd €5,50 . Dit is in alle gevallen inclusief een NTB daglicentie (€ 9,00 voor volwassenen, € 1,50 voor lange jeugdwedstrijd en € 0,75 voor korte jeugdwedstrijd), maar exclusief huurchip. Het huren van een MyLaps ChampionChip kost € 2,50. Voor teams is slechts één chip nodig.

Heeft u een NTB wedstrijdlicentie en/of maakt u gebruik van een eigen chip, dan worden deze kosten niet in rekening gebracht.

 

Inschrijving

 

De inschrijving voor de 30ste Run Bike Run Borne opent op 10 april 2022 0:00 uur en sluit op 17 augustus (eind van de dag), of eerder wanneer de deelnemerslimieten zijn bereikt. Zie het ‘Inschrijfreglement’ voor overige informatie.

 

Kleedruimtes

 

De kleedruimtes bevinden zich in de gymzaal naast het Parc Fermé aan de Dorsvloer 27. Er is hier tevens douchegelegenheid. De zaal is geopend van 14.30 – 20.00 uur.

 

Limiet aantal deelnemers

 

De deelname limiet is voor zowel de individuele deelnemers als voor de teams op 200 gesteld. Voor de jeugd afstand is er een limiet van 50 deelnemers. Let op: er is geen na-inschrijving.

 

Medische begeleiding

 

Er is EHBO aanwezig bij de start en finish, bij het parc fermé en op twee plaatsen langs het fietsparcours (bij het Jachtlust en bij ‘t Anker).

 

Minimumleeftijd

 

Deelname aan de volwassen editie kan vanaf geboortejaar 2006.

 

NTB

 

De Run Bike Run Borne is een officieel NTB evenement.

 

Parcours

 

Zie het loopparcours en fietsparcours.

 

Parcoursrecord

 

Voor verbetering van een parcoursrecord (dames of heren individueel) is € 100,00 beschikbaar. De huidige records zijn bij de heren 1:19:51 (Thijs Wiggers, 2018) en bij de dames 1:29:35 (Lesley Smit, 2017).

 

Parkeren

 

U kunt uw auto parkeren op de bedrijfsparkeerplaatsen aan de Oostermaat. Vanaf hier is het ca. 500 meter lopen naar kleedruimte en Parc Fermé. U kunt ook parkeren bij het NS station van Borne. In het dorp zelf is slechts beperkt parkeergelegenheid. Vanaf het station is het ca. 1500 meter lopen naar de start/finish locatie en ca 2000 meter naar het Parc Fermé / kleedruimte / afhalen startnummers.

 

Prijsuitreiking

 

De prijsuitreiking vindt plaats op het Dorsetplein. De prijsuitreiking zal bij de individuelen per categorie zo snel mogelijk na het finishen van de nummer drie uit die categorie plaatsvinden. Om circa 19.00 uur, direct na de finish van de laatste deelnemer, vindt de prijsuitreiking van de teams plaats.

 

Prijzenschema

 

Er zijn bij de individuele, de team- als de jeugdwedstrijd prijzen voor de winnaars in elke categorie.

Bij de individuele categorieën dames, heren, dames 40+ en heren 40+ zijn er tevens prijzen voor de nummers 2 en 3.

Daarnaast zijn bij zowel dames als heren individueel prijzen voor de verbetering van het parcoursrecord.

Zie hieronder het volledige prijzenschema.

 

Privacy beleid

 

In het kader van de wet AVG heeft de stichting Run Bike Run Borne een privacy beleid opgesteld. De kunt u vinden via deze link.

 

Start

 

De start is op het Dorsetplein in het centrum van Borne.

 

Startnummers

 

U kunt uw startnummers en overige informatie op vertoon van uw startbewijs afhalen op 27 augustus 2022 vanaf 14.00 uur in de gymzaal naast het Parc Fermé aan de Dorsvloer 27.
Individuele deelnemers dienen het startnummer zowel op hun borst als op hun rug te bevestigen. Voor deelnemers van de teams geldt: de loper draagt het nummer op de borst, de fietser draagt het nummer op de rug.

 

Starttijden

 

De individuele deelnemers starten om 16.00 uur, de teams om 17.00 uur.

De korte jeugdwedstrijd start om 15:55 en de lange jeugdwedstrijd om 15:58, dus vlak voor de start van de individuele deelnemers.

 

Stayeren en oordopjes

 

Stayeren en oordopjes zijn niet toegestaan.

 

Tijdregistratie

 

De tijdregistratie vindt plaats met behulp van de MyLaps ChampionChip, die tijdens de Run Bike Run wordt bevestigd aan een band om uw enkel. U kunt gebruik maken van een eigen chip geel of groen (groen kost eenmalig gebruikersfee € 1,50), een chip huren voor eenmalig gebruik op de wedstrijddag of een eigen chip aanschaffen bij inschrijving. Het huren van een chip kost € 2,50, het kopen van een chip € 30,-. Bij gebruik van eigen chip dient u het nummer op te geven bij inschrijving.

U ontvangt uw huur- of koopchip in uw deelnemers tas, evenals een enkelbandje (voorzien van klittenband) waarmee u de chip om uw enkel kunt bevestigen. De chip dient tijdens de gehele wedstrijd aan de enkel bevestigd te zijn. Het is verboden de chip in de hand te houden. Bij de teams vindt de wissel plaats door het overhandigen van de chip aan uw teamgenoot, die vervolgens de chip om zijn enkel bevestigt. Let er op dat de chip goed is bevestigd, want zonder chip vindt er geen tijdregistratie plaats.

De huurchip levert u direct achter de finish weer in.

 

Training

 

Evenals vorig jaar is het mogelijk deel te nemen aan de specifieke (gratis) RBR training die door TV TRIOS worden georganiseerd. Het vertrek is bij de Dorsmolen in de wijk Stroom Esch te Borne. Deelname is voor eigen risico. Bij deelname aan de fietstraining is het dragen van een goedgekeurde harde schaalhelm vereist!

De fietstrainingen vinden plaats op:
maandag 8 augustus 2022 om 19.00 uur.
maandag 15 augustus
maandag 22 augustus

De looptrainingen vinden plaats op:
dinsdag 9 augustus 2022 om 19.15 uur
dinsdag 16 augustus
dinsdag 23 augustus

 

Uitslag

 

De (voorlopige) uitslag staat binnen enkele uren na de wedstrijd op www.rbrborne.nl.

 

Verzorging

 

Naast de gebruikelijke waterposten verzorgd door onze vrijwilligers op het parcours, verzorgt www.SportvoedingWebshop.com water en Iso Drink sportdrank bij start/finish en in het parc fermé. 

Bij de finish is naast fruit ook een hersteldrank van SportvoedingWebshop.com voor alle sporters verkrijgbaar. Wens je goed voorbereid te staan en wil je meer weten, bekijk dan deze video met tips en adviezen voor runners:  http://www.sportvoedingwebshop.com/sportvoeding-voor-halve-marathon-hardlopers-p-p-3488.html

 

Wedstrijdreglement

 

Zie wedstrijdreglement.

 

Wedstrijdsecretariaat

 

Voor inlichtingen kunt u terecht bij wedstrijdsecretariaat Anita Vetketel op runbikerunborne@gmail.com.

 

Wijziging inschrijving

 

Wijzigingen in de inschrijving (zoals naam, adres, chipnummer) of annulering kunt u tot uiterlijk 12 augustus zelf doorvoeren op inschrijven.nl. Na 12 augustus kan er niet meer worden gewijzigd of geannuleerd en zal het inschrijfgeld automatisch worden afgeboekt. Er kan geen restitutie plaatsvinden.

 

Wisselprocedure

 

De wissel tussen lopen en fietsen vindt plaats in het parc fermé. Voor teams geldt dat de fietser in het parc ferme op de loper staat te wachten. Er wordt gewisseld d.m.v. het overdragen van de chip. De fietser haalt zijn fiets op en verlaat lopend het parc fermé aan de andere zijde. Buiten het parc fermé mag pas worden opgestapt.
Na het fietsen stapt de fietser buiten het parc fermé af en loopt het parc fermé in. Hij zet zijn fiets weg en loopt naar de wisselplaats. Na de wissel (het overdragen van de chip) verlaat de loper het parc fermé. Let op dat de chip aan de enkel wordt bevestigd!

 

Wisselzone (Parc fermé)

 

De Wisselzone bevindt zich op de Wanne in de Wijk Stroom Esch [zie plattegrond looparcours]. De route naar de wisselzone (parc fermé) wordt aangegeven door middel van pijlen.

De fiets en eventueel schoenen, helm, etc. dient u uiterlijk 15.45 uur in het parc fermé te hebben ingeleverd. Dit geldt voor zowel individuele deelnemers als voor teams. Na afloop kan de fiets worden opgehaald bij het parc fermé tegen inlevering van het startnummer. Het parc fermé wordt tot 19:30 uur bewaakt door onze medewerkers.

HOOFDSPONSOR
van RBR Borne

Starttijden

 
 
Komende editie:
26 augustus 2023
 
Starttijden (onder voorbehoud):
Rabo Kids RunBikeRun:
korte jeugdwedstrijd: 15.55
 lange jeugdwedstrijd: 15.58
 
Volwassenen:
singles: 16:00
duo’s: 17:00 
 
Contact::
 
De inschrijving start 16 april 2023

Inschrijven en Deelnemers

Volg ons ook op

Onze sponsoren