• DSC2078
 • Q28A6307
 • Q28A6323
 • Q28A6375
 • Q28A6520


Afhalen startnummers

Atleten kunnen hun deelnemerstas op vertoon van hun 'geprinte' startkaart ophalen in de gymzaal naast basisschool de Esch aan de Oude Almeloseweg 12 (aangegeven op plattegrond loopparcours). Individuele deelnemers worden verwacht tussen 14.30 en 15.00 uur en de teams tussen 15.00 uur en 15.30 uur. De deelnemerstast bevat oa, het startnummer, 8 speldjes voor het bevestigen van je startnummer, sticker voor op de fiets en de huurchip voor diegene die geen gebruik maken van eigen chip.

NB Vergeet dus niet uw startkaart mee te nemen!

 

Afstanden

De afstanden zijn 6,7 km lopen, 30 km fietsen en 5,2 km lopen. Er kan zowel individueel als per team (één loper en één fietser) worden deelgenomen.

Voor de jeugd (t/m 15 jaar) is er alleen een individuele wedstrijd met de afstanden 1,9 km lopen, 12 km fietsen en 2,1 km lopen.

 

Categorieën

Individueel: Heren, Heren 40+, Dames
Teams: heren, dames, gemengd, bedrijvencompetitie.

Jeugd: jongens en meisjes.

Borns klassement voor de individuele deelnemers: Heren, Dames

 

MyLaps ChampionChip

De tijdregistratie vindt plaats met behulp van de MyLaps ChampionChip, die tijdens de Run Bike Run wordt bevestigd aan een band om uw enkel. U kunt gebruik maken van een eigen chip geel of groen (groen kost eenmalig gebruikersfee € 1,50), een chip huren voor eenmalig gebruik op 26 augustus 2017 of een eigen chip aanschaffen bij inschrijving. Het huren van een chip kost € 2,50, het kopen van een chip € 30,-. Bij gebruik van eigen chip dient u het nummer op te geven bij inschrijving.

U ontvangt uw huur- of koopchip in uw deelnemerstas, evenals een enkelbandje (voorzien van klittenband) waarmee u de chip om uw enkel kunt bevestigen. De chip dient tijdens de gehele wedstrijd aan de enkel bevestigd te zijn. Het is verboden de chip in de hand te houden. Bij de teams vindt de wissel plaats door het overhandigen van de chip aan uw teamgenoot, die vervolgens de chip om zijn enkel bevestigt. Let er op dat de chip goed is bevestigd, want zonder chip vindt er geen tijdregistratie plaats.

De huurchip kunt u na afloop van de Run Bike Run inleveren bij de finish.

 

Eigen risico en verantwoording

Iedere deelnemer doet mee aan de Run Bike Run Borne op eigen risico en verantwoording. De organisatie aanvaardt ten opzichte van de deelnemers geen enkele aansprakelijkheid, van welke aard dan ook. Verzekering is een zaak van de deelnemers zelf. Bij onverhoopte afgelasting vindt geen restitutie plaats.

 

Limiet aantal deelnemers

De deelnamelimiet is voor zowel de individuele deelnemers als voor de teams op 200 gesteld. Voor de jeugd afstan is er een limiet van 50 deelnemers. Let op: er is geen na-inschrijving.

 

Finish

Er wordt gefinisht op het Dorsetplein.

 

Inleveren/ophalen fiets

Na het afhalen van startnummer en fietssticker kunnen fiets en eventueel schoenen, helm, etc. tussen 14:30 en 15.45 uur in het parc fermé worden ingeleverd. De uiterste tijd van 15:45 uur geldt voor zowel individuele deelnemers als voor teams.

Na afloop kan de fiets worden opgehaald bij het parc fermé tegen inlevering van het startnummer. Het parc fermé wordt tot 20.00 uur bewaakt door onze medewerkers.

 

Inlichtingen

Voor inlichtingen kunt u terecht bij wedstrijdsecretaris Mariska Oude Nijhuis via ons contactformulier . U kunt ook gebruik maken van de contact-button op deze website.

 

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt € 20,25 per individuele deelnemer, jeugd € 13,- + € 2,50 voor de chip, € 35,25 per team. Het huren van een MyLaps ChampionChip kost € 2,50. Voor teams is slechts één chip nodig. Maakt u gebruik van een eigen chip, dan wordt er uiteraard geen huur in rekening gebracht

 

Inschrijving

De inschrijving voor de 27ste Run Bike Run Borne opent op 9 april 2017 0:00 uur en sluit wanneer de deelnemerslimieten zijn bereikt. Er is geen na-inschrijving en geen wachtlijst. Zie voor inschrijven en overige informatie onder [inschrijving]

 

Kleedruimtes

De kleedruimtes bevinden zich in de gymzaal van Basisschool De Esch aan de Oude Almeloseweg 12. Er is hier tevens douchegelegenheid. De zaal is geopend van 14.30 – 20.00 uur.

 

Medische begeleiding

Er is EHBO aanwezig bij de start en finish, bij het parc fermé en op twee plaatsen langs het fietsparcours (bij het Jachtlust en bij 't Anker).

 

Minimumleeftijd

De minimumleeftijd voor deelname is 16 jaar (peildatum 26 augustus 2017).

 

NTB

De Run Bike Run Borne is een officieel NTB evenement.

 

Parcours

Zie het loopparcours en fietsparcours.

 

Parcoursrecords

Voor verbetering van een parcoursrecord (dames of heren individueel) is € 100,00 beschikbaar. De huidige records zijn bij de heren 1:19:56 (Armand van der Smissen, 2004) en bij de dames 1:29:35 (Lesley Smit, 2017).

 

Parkeren

U kunt uw auto parkeren op het parkeerterrein bij het NS station van Borne. In het dorp zelf is slechts beperkt parkeergelegenheid. Vanaf het station is het ca. 1.500 meter lopen naar de kleedruimte en start/finish locatie.

 

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt plaats op het Dorsetplein. De prijsuitreiking zal bij de individuelen per categorie zo snel mogelijk na het finishen van de nummer drie uit die categorie plaatsvinden. Om circa 19.00 uur, direct na de finish van de laatste deelnemer, vindt de prijsuitreiking van de teams plaats.

 

Prijzenschema

Er zijn bij de individuele, de team- als de jeugdwedstrijd prijzen voor de winnaars in elke categorie

Bij de individuele categorieën dames, heren en heren 40+ zijn er tevens prijzen voor de nummers 2 en 3.

Daarnaast zijn bij zowel dames als heren individueel prijzen voor de verbetering van het parcoursrecord.

 

Start

De start is op het Dorsetplein in het centrum van Borne.

 

Startnummers

U kunt uw startnummers en overige informatie op vertoon van uw startbewijs afhalen op 26 augustus 2016 vanaf 14.00 uur in basisschool De Esch, Oude Almeloseweg 12 in Borne.
Individuele deelnemers dienen het startnummer zowel op hun borst als op hun rug te bevestigen. Voor deelnemers van de teams geldt: de loper draagt het nummer op de borst, de fietser draagt het nummer op de rug.

 

Starttijden

De individuele deelnemers starten om 16.00 uur, de teams om 17.00 uur.

De jeugdwedstrijd start 2 mintuen vóór de individuele deelnemers om 15.58 uur.

 

Stayeren en oordopjes

Stayeren en oordopjes zijn niet toegestaan.

 

Tijdregistratie

De tijdwaarneming vindt plaats met de MyLpas ChampionChip.

 

Tijdslimiet jeugd 

Iedereen onder 16 jaar mag meedoen aan de jeugdwedstrijd, onder voorwaarde dat de deelnemer/ster de afstanden (1,9/12/2,1 km) goed aankan en na 13 minuten gestart is met het fietsgedeelte. Dit komt neer op een gemiddelde snelheid van ±10 km/u over het eerste loopgedeelte. Reden hiervoor is dat te langzame deelnemers de volwassenen op het fietsparcours in de weg kunnen zitten.

Training

Evenals vorig jaar is het mogelijk deel te nemen aan de specifieke (gratis) RBR training die door TV TRIOS worden georganiseerd. Het vertrek is bij de Dorsmolen in de wijk Stroom Esch te Borne. Deelname is voor eigen risico. Bij deelname aan de fietstraining is het dragen van een goedgekeurde harde schaalhelm vereist!

De fietstrainingen vinden plaats op:
maandag 7 augustus 2017 om 19.00 uur.
maandag 14 augustus
maandag 21 augustus

De looptrainingen vinden plaats op:
dinsdag 8 augustus 2017 om 19.15 uur
dinsdag 15 augustus
dinsdag 22 augustus

 

Uitslag

De (voorlopige) uitslag staat vanaf zaterdagavond 26 augustus op www.rbrborne.nl .

 

Verzorging

Op het loopparcours zijn diverse verzorgingsposten met water en sportdrank. In het parc fermé en bij de finish is tevens fruit verkrijgbaar.

Na de finish is er gratis massage beschikbaar.

 

Wedstrijdsecretariaat

Voor inlichtingen kunt u terecht bij onze wedstrijdsecretaris Mariska Oude Nijhuis op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Wedstrijdreglement

Zie wedstrijdreglement

 

Wijziging inschrijving

Wijzigingen in de inschrijving (zoals naam, adres, chipnummer) kunt u tot uiterlijk 21 augustus doorgeven via [wijziging inschrijving].

 

Wisselprocedure

De wissel tussen lopen en fietsen vindt plaats in het parc fermé. Voor teams geldt dat de fietser in het parc ferme op de loper staat te wachten. Er wordt gewisseld d.m.v. het overdragen van de chip. De fietser haalt zijn fiets op en verlaat lopend het parc fermé aan de andere zijde. Buiten het parc fermé mag pas worden opgestapt.
Na het fietsen stapt de fietser buiten het parc fermé af en loopt het parc fermé in. Hij zet zijn fiets weg en loopt naar de wisselplaats. Na de wissel (het overdragen van de chip) verlaat de loper het parc fermé. Let op dat de chip aan de enkel wordt bevestigd!

 

Wisselzone (Parc fermé)

De Wisselzone bevindt zich op de Wanne in de Wijk Stroom Esch [zie plattegrond looparcours]. De route naar de wisselzone (parc fermé) wordt aangegeven door middel van pijlen.

De fiets en eventueel schoenen, helm, etc. dient u uiterlijk 15.45 uur in het parc fermé te hebben ingeleverd. Dit geldt voor zowel individuele deelnemers als voor teams. Na afloop kan de fiets worden opgehaald bij het parc fermé tegen inlevering van het startnummer. Het parc fermé wordt tot 20.00 uur bewaakt door onze medewerkers.

 

 

Hoofdsponsor

Run Bike Run Borne 2018

Run Bike Run 2018
25 augustus 2018
 
Starttijden
 jeugd: 15.58
singles: 16:00
duo's: 17:00

Volg ons ook op

Facebook-icon  Twitter-icon

Wij zijn bijzonder vereerd met de 1e proclamatie van Prins Tom en Adjudant Nico van Carnavalsvereniging De... https://t.co/u3gbE7EZu0

 • 194 - RBS Borne 2017 - DSC0820
 • Q28A6817

Onze sponsoren

 • rabobank
 • 032
 • 07
 • brama
 • stepone
 • sensata
 • 035
 • total-events
 • driesprong