OCON Run Bike Run Borne 

Nieuwsbrief  – juli 2022

In deze nieuwsbrief:
  • Team inschrijving 3/4 vol
  • Nieuw loopparcours in centrum
  • Jubileumshirt voor deelnemers en vrijwilligers
  • Nieuwe locatie voor afhalen startnummers en douchen
 
  • Borrel voor sponsoren en vrijwilligers
  • OCON Sportmedische kliniek: Plan nu je afspraak voor een sportmedisch onderzoek of bikefit

 

Team inschrijving 3/4 vol

De inschrijvingen kwamen wat langzamer op gang dit jaar, een trend waar veel sportevenementen last van hebben. Maar inmiddels zitten de teams voor 3/4 vol, dus als je mee wilt doen, wacht dan niet te lang!

Voor iedereen een nieuw parcoursrecord!

In overleg met het Melbuulncommittee en BBO is besloten dit jaar het loopparcours iets aan te passen om druk op het centrum te verlagen. De Grotestraat wordt nu gemeden, maar start en finish zijn nog altijd op het Dorsetplein, waarbij het de bedoeling is de winnaars op het muziekpodium te huldigen, goed zichtbaar voor iedereen!
Bijkomend voordeel voor de deelnemers is dat iedereen een persoonlijk parcoursrecord zal vestigen!

Het nieuwe parcours in het centrum ziet er ingewikkeld uit, maar zal zich tijdens de wedstrijd vanzelf wijzen. De deelnemers starten zoals altijd voor Las Carretas en lopen over de Bekenhorst richting de tunnel (blauw). Bij terugkomst in het centrum wordt er  na de tunnel niet rechtsaf afgeslagen, maar rechtdoor gelopen over dezelfde Bekenhorst naar het centrum (paars). Bij het Dorsetplein gaat de route linksaf de Marktstraat in en loopt achter het Dijkhuis, langs de vijvers weer naar de tunnel. Na de laatste ronde loop je bij Las Carretas rechtdoor en finish je op het Dorsetplein (rood).Ook voor de Rabo Kids RunBikeRun verandert het parcours. Bij de korte wedstrijd vervalt bij het tweede loopgedeelte het ommetje door de Oude Almelose weg. Dit parcours wordt dus iets korter.
Bij de langere wedstrijd loopt de jeugd het rondje om het Dijkhuis tijdens het eerste loopgedeelte. De start is gelijk, maar voor de tunnel slaat de route rechtsaf en wordt dit gedeelte van het parcours één keer in tegenstelde richting afgelegd. De jeugd komt dus kort na de start weer door het centrum. In de tussentijd is de individuele wedstrijd om 16 uur gestart. Ook bij de langere jeugdwedstrijd is het tweede loopgedeelte iets korter.
 

Voor alle deelnemers en vrijwilligers een jubileumshirt

Alle deelnemers en vrijwilligers krijgen dit jaar een mooi functioneel jubileumshirt, natuurlijk voorzien van ons nieuwe logo. De proefdruk is inmiddels binnen en ziet er fraai uit!Heb je je nog niet ingeschreven? Dat kan via deze link, of via onze website www.rbrborne.nl.

Starttijden:
Rabo Kids RunBikeRun:
korte jeugdwedstrijd: 15.55
lange jeugdwedstrijd: 15.58
 
Volwassenen:
singles: 16:00
duo’s: 17:00
 

Nieuw locatie voor afhalen startnummers en omkleden

Even ter herinnering: onze vertrouwde locatie voor het afhalen van startnummers bestaat niet meer: basisschool de Esch is afgebroken en maakt momenteel plaats voor appartementen van zorgorganisatie Avelijn.
De nieuwe locatie voor het afhalen van startnummers en voor omkleden/douchen is dit jaar sporthal 'De Hooiberg', schuin tegenover de ingang van het Parc Fermé aan het loopparcours. Zie het kaartje hieronder.
Parkeren kan op parkeerplaatsen aan de Oostermaat of op de grote parkeerplaats bij het treinstation.

 

Borrel voor sponsoren en vrijwilligers

De vorige editie ging de borrel voor sponsoren en vrijwilligers tot in de late uurtjes door. Dus organiseren we hem dit jaar weer en hopen op net zo'n prachtige avond als in 2019.
De borrel zal weer plaatsvinden in het Rode Kruis gebouw aan het Brugstraatje, dicht bij de finish en start om 19 uur.

Hoofdsponsor                    

Goed voorbereid aan de start


Plan nu je afspraak in voor een sportmedisch onderzoek of bikefit
 
OCON is de trotse hoofdsponsor van dit mooie evenement. Wij kijken er naar uit dat de 30e editie dit jaar eindelijk lijkt te kunnen plaatsvinden! En dan vinden we het belangrijk dat iedereen fit en goed voorbereid aan de start staat. Dit kan door het ondergaan van een sportmedisch onderzoek. In de topsport is dit een vast onderdeel in de voorbereidingsfase. Zo doen onze sportartsen op regelmatige basis sportmedische onderzoeken bij de renners van wielerploeg Team DSM, waarvoor OCON Sportmedische kliniek al meerdere jaren de sportmedische begeleiding verzorgt. Maar voor elke sporter is het belangrijk om je lichaam te laten nakijken voordat je het serieus gaat belasten, ook bij een evenement als de Run Bike Run Borne.

Wees goed voorbereid
Sportmedisch onderzoek

Een sportmedisch onderzoek is een screening van het lichaam waarbij de gezondheid en de belastbaarheid in kaart gebracht worden. Deze onderzoeken zijn bedoeld om te komen tot een veilige en verantwoorde sportbeoefening. Een maximale inspanningstest geeft hierbij meer informatie over de huidige conditie (fitheid) en laat zien hoe het hart reageert op toenemende inspanning. Door het uitvoeren van een zogenoemde ademgasanalyse kunnen ook de anaerobe drempel (omslagpunt), de VO2-max en trainingszones bepaald worden.
Een sportmedisch onderzoek is aan te raden voor alle sporters. Bij mensen die vaak en zeer intensief sporten, en/of die ouder zijn dan 35 jaar, en zeker bij mensen met 1 of meer risicofactoren op hart- en vaatziekten (hoge bloeddruk, hoog cholesterol, suikerziekte, roken, inactiviteit) of bekende chronische ziekte raden we aan het sportmedisch onderzoek uit te bereiden mee een inspanningstest. Dit wordt ook wel het Groot Sportmedisch Onderzoek (GSMO) genoemd
.

Bikefit
Daarnaast kennen wij binnen onze sportmedische kliniek voor iedere fietser, beginnend of ervaren, wedstrijdrijder of recreatief actief, het bikefit concept. Bij een basis bikefit analyseren wij alle gewrichten in 3D en zullen we het fietspatroon meten. Daarnaast bepalen wij de maten van jouw positie op de fiets voor en na de analyse. Uit deze analyses kunnen veel gegevens gehaald worden om zo tot de perfecte afstelling van jouw fiets te komen. De uitgebreide bikefit wordt vooral gedaan bij professionals en heeft als toevoeging dat de spieractivatie in de benen wordt gemeten om zo tot op de millimeter de fiets aan te passen dat het mogelijk is om zo optimaal mogelijk alle spieren te benutten.
Een goede bikefit zorgt voor meer comfort, snelheid en vermogen!


Actie!
Speciaal voor alle deelnemers bieden we onze sportmedische onderzoeken en bikefit tegen een gereduceerd tarief aan. Als je voor 1 juli 2022 een afspraak maakt dan kun je van deze actie gebruik maken en ontvang je 15% korting op een sportmedisch onderzoek of bikefit. Vermeld hierbij dat je deelneemt aan de Run Bike Run en neem het bewijs van inschrijving mee naar de afspraak. Voor het maken van een afspraak voor een sportmedisch onderzoek of bikefit is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Meer informatie 
Kijk op de website van OCON sportmedische kliniek (www.ocon.nl/sport) voor extra informatie en de prijzen van de verschillende sportmedische onderzoeken en bikefits die wij aanbieden.
Geïnteresseerd in zowel een sportmedisch onderzoek als een bikefit? In overleg is het mogelijk om een combinatie afspraak in te plannen. 
 

Vergoeding

Wanneer je een aanvullende verzekering hebt worden de kosten door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Deze kosten vallen onder de aanvullende verzekering. En hebben daarom geen invloed op het eigen risico.
Op onze website is meer informatie te vinden over vergoedingen voor sportmedische zorg door zorgverzekeraars.


Blessureconsult
Mochten er onverhoopt toch klachten of blessures ontstaan in de voorbereiding dan kunt u bij onze ervaren sportartsen en sportorthopeden ook terecht voor blessureconsulten. Voor blessureconsulten heeft u wel een verwijzing van uw huisarts nodig en deze zorg valt onder uw basisverzekering (en eigen risico).

Ons team wenst iedereen alvast een hele goede en veilige voorbereiding.


OCON Sportmedische kliniek is gevestigd in het ziekenhuis (ZGT) in Hengelo en heeft daarnaast een externe locatie binnen de muren van sportcentrum Trifora in Enschede.

Meer informatie of afspraak inplannen?
e-mail: info@ocon-sport.nl
website: www.ocon.nl/sport
telefoon: 088-7085876
 

OCON Run Bike Run Borne
runbikerunborne@gmail.com
www.rbrborne.nl
uitschrijven